Telefoonnummer: 020-662 09 27

Openingstijden: ma t/m vr: vanaf 9:30 uur / za en zo: vanaf 10:30 uur

 
U kunt ons bereiken op telefoonnummer:
020-662 09 27

Openingstijden: ma t/m vr: vanaf 9:30 uur / za en zo: vanaf 10:30 uur

Geschiedenis

In 1941 werd FEBO ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam, toen nog onder de naam ‘Maison FEBO’ als brood- en banketbakkerij.

De oprichter, de heer J.I. de Borst, begon in deze moeilijke tijd aan zijn ondernemingsavontuur. Wat hij als knecht had geleerd van zijn baas in de Ferdinand Bolstraat (daar komt de naam FEBO vandaan), namelijk dat kwaliteit het altijd overwint, bracht hij in zijn eigen zaak ook in de praktijk. Dus ging hij op zoek, voor zover mogelijk in die tijd, naar de beste grondstoffen om daar een kwalitatief hoogstaand product van te maken.
Na verloop van jaren besloot hij zijn assortiment uit te breiden met zelfgemaakte slaatjes en kroketten om ter plaatse op te eten of mee te nemen. Om aan de vraag te voldoen werd besloten de bakkerij te sluiten, hier een keuken van te maken en van de winkel een automatiek. Hier ontstond de basis van wat al snel een bloeiende onderneming zou worden.


Door de grote vraag kwam er een uitbreiding van het aantal FEBO zaken. Een snellere expansie was zeer goed mogelijk geweest in die tijd, maar dan had de heer De Borst de productie van de kroketten aan de toeleveranciers moeten toevertrouwen, hetgeen niet wenselijk geweest zou zijn. De FEBO kroket is namelijk gebaseerd op pure kwaliteit en dit kun je alleen garanderen als je het product zelf maakt van de allerbeste grondstoffen. Derhalve besloot de heer De Borst zijn verdiende geld te investeren in een ultramoderne keuken. Door zijn gevoel voor kwaliteit lag zijn prioriteit bij het productieproces en bracht hij de verkooporganisatie onder in een voor die tijd uniek concept, namelijk franchise. Zo werd in 1978 de eerste franchisevestiging in Amsterdam geopend.
 
Doordat het succes in Amsterdam zo groot was, kwamen er ook aanvragen van buiten Amsterdam om het FEBO concept te mogen starten. Daarom werd besloten eerst naar de zogenaamde ‘overloopgemeenten’ te gaan, waar veel Amsterdammers naar toe trokken, zoals Hoorn, Purmerend en Hoofddorp. Doordat de expansie steeds grotere vormen ging aannemen, zag de heer De Borst zich genoodzaakt zijn keuken opnieuw uit te breiden en werd er besloten om een nieuwe productiekeuken te bouwen in Amsterdam-Noord, met de modernste apparatuur. Echter, de kwaliteit moest op een hoog niveau blijven, dus geen concessies daarin.


Vandaag de dag wordt het familiebedrijf geleid door Hans de Borst (zoon van de oprichter) en zijn zoon Dennis de Borst.
Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, werd in 2007 een geheel nieuw, modern productiecentrum geopend. Groter dan de vorige locatie en daarnaast uitgerust conform alle moderne eisen die de overheid stelt.

De visie van FEBO is nog altijd: dames en heren ondernemers, breng een eerlijk en uniek product en dan weet de consument u te vinden.

Kom ook genieten en bezoek FEBO Boulevard

Arenaboulevard 5
1101 AX Amsterdam

Tel: 020-6620927
E-mail: boulevard@febo.nl


Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: vanaf 9:30 uur
zaterdag en zondag: vanaf 10:30 uur

Er is ruime parkeergelegenheid in het Johan Cruijff ArenA gebied. Volg de borden: P1